Clicky

U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verjaardagsfeestje in Oosterbeek, in de Oude Herbergh!

Gepost 2015/10/10

Ten westen van Oosterbeek ligt de Oude Herberg. Deze uitspanning stond eeuwenlang bekend als ‘De Koude Herberg’. Niet echt een uitnodigend uithangbord voor bestofte reizigers op zoek naar een warm onderkomen. Wel een naam die mysterie ademt. Herberg en nabijgelegen sprookjesbos vormen een perfect decor voor een kinderfeest. U ontvangt een knapzak met handleiding, schatkaart  en route. Na afloop: pannenkoeken!!!

Lees de rest van deze post »

Een bezoek aan Oosterbeek; de paradox

Gepost 2014/02/24

Oosterbeek is al eeuwenlang een toeristische trekpleister van formaat . Al in de 17de eeuw lieten steenrijke families er hun monumentale buitenhuizen bouwen. Deze eerste ‘vakantiegangers’ vertoefden over het algemeen meerdere maanden per jaar in het Gelderse plaatsje. Met de aansluiting van Oosterbeek op de Rhijnspoorweg –in 1845- kwam ook het meer gangbare toerisme letterlijk op stoom.

Lees de rest van deze post »

10 prachtige beklimmingen op de Veluwezoom (Oosterbeek/Arnhem)

Gepost 2013/12/15

Het gebied rondom Oosterbeek is een waar fietsparadijs. Jaarlijks doen dan ook talloze  fietstoertochten deze omgeving aan. Bijzonder is dat de heuvels zich hier aaneenschakelen en dat je door slim te combineren vele tientallen hoogtemeters kunt maken. Een persoonlijke top 10 van de mooiste beklimmingen in het Zuid Limburg van het noorden.

Lees de rest van deze post »

Een verhaal over klapperstenen (plus leuke wandeling!)

Gepost 2013/11/25

IJzerindustrie midden op de Veluwe? Tegenwoordig is het volledig ondenkbaar, maar in de vroege middeleeuwen alledaagse realiteit. Destijds produceerde men ijzer uit zogenaamde klapperstenen: een intrigerende naam. En wat had de Hunneschans -nabij het huidige Heveadorp- ermee te maken?

Lees de rest van deze post »

De magistrale bomen van de Veluwezoom

Gepost 2013/10/14

In ons deel van de Veluwezoom (Gemeente Renkum en omgeving) staan bovengemiddeld veel monumentale bomen. De meeste zijn aangeplant door rijke landgoedeigenaren in de tweede helft van de 19de eeuw.  Destijds ontleende men aanzien aan een uitbundige en afwisselende tuin met exotische beplanting.

Lees de rest van deze post »