Clicky

U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Activiteit: fietstocht met gids (inclusief fietshuur) Duur activiteit: 1,5 -2 uur (15 km) Prijs: groepen tot 8 personen € 115,- / 8 - 15 personen: € 150,-   Prijs inclusief huur e-bikes bij ons opvraagbaar.

Reserveren/meer info: 06 29042198 of info@sproock.nl 

Veluwezoom-tour

Fietstocht langs de highlights van de Veluwezoom, onder begeleiding van een gids. Een bijzondere kennismaking met spectaculair Oosterbeek en omgeving. Kasteel Doorwerth en de stuwwal uit de ijstijd, We dalen in rustig tempo de Italiaanseweg af, zien Heveaanse straatjes & herinneringen aan de Slag om Arnhem. De activiteit is mogelijk inclusief fietshuur (zowel standaardfietsen als e-bikes).  

Binnen twee uur maakt u kennis met de schitterende omgeving van Oosterbeek. Het startpunt ligt bovenop de stuwwal. Via de beroemde Italiaanseweg dalen we af naar Rijnniveau. Door de slim gekozen route hoeft u geen boven getalenteerd fietser te zijn; deze activiteit is toegankelijk voor iedereen met een redelijke fietsconditie. 

Meer bezienswaardigheden onderweg:

  • Hartenstein, het hoofdkwartier van de Engelsen tijdens de Slag om Arnhem;
  • Landgoed de Oorsprong,. verborgen in het dal bij de van Borsselenweg. Per fiets prachtig te verkennen;
  • Het 1000-jarige kerkje, in de Rijn-uiterwaarden, deels opgebouwd uit Romeinse stenen; 
  • De feeërieke Fonteinallee, 'fontein' is een oud woord voor bron. Onderweg komen we er meerdere tegen

In het laatste deel van de tocht klimmen we via het mooie dorp Oosterbeek geleidelijk aan terug naar ons startpunt.