Clicky

U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

De verloren landgoederen van de Veluwezoom

Verscholen in de bossen rond Oosterbeek liggen de herinneringen aan een roemrucht verleden. Ooit stonden hier 19de eeuwse paleizen met paradijselijke tuinen. De eigenaars probeerden elkaar te overtroeven met het mooiste uitzicht, de hoogste fontein, de meest exotische boom... Om elke bocht moest iets te beleven zijn. Zo ontstond een fantastisch wandelgebied met wonderlijke bouwsels, uitkijktorens, mammoetbomen en mysterieuze vijvers. 

Dat alles is geschiedenis. De Slag om Arnhem maakte een abrupt einde aan deze glorietijd. De restanten raakten overwoekerd en werden stilaan vergeten. Maar onder leiding van onze gids valt er nog veel van te zien!

De wandeling is uniek voor Nederland. We lopen over de spectaculaire stuwwal langs de slingerende Rijn, over heuvels met onverwachte uitzichten. Onderweg laat uw gids met foto's, anekdotes en verhalen het verleden voor even herleven... 

Activiteit: wandeling met gids, 3 uur (12 km) 

Groepsprijs: (6 -15 personen) € 125,-  

Startplaats: Oosterbeek  

Graag vertellen wij u meer over deze activiteit. Gebruik de button bovenaan deze pagina of bel ons op 0629042198